Launch Your Future

 

Maatschappelijke Diensttijd

Launch Your Future is hét project in Soest vanuit de Maatschappelijke Diensttijd, gericht op kunst en cultuur.

Maatschappelijk watte? Maatschappelijke diensttijd is een project van de overheid om jongeren te helpen zichzelf te ontwikkelen, een ontdekkingsreis naar de beste versie van jezelf! Doe je mee met MDT, dan ontdek je jouw talenten en doe je tegelijkertijd iets goeds voor een ander. Daarnaast ontmoet je nieuwe mensen en maak je onze samenleving sterker. 

Tijdens MDT leer je veel over jezelf, over wat je kunt en leuk vindt. Je krijgt een eigen begeleider, volgt trainingen die je zelf interessant vindt en krijgt vaak ook een certificaat. Handig voor je cv, bij het maken van bijvoorbeeld een studiekeuze, de volgende stap voor je toekomst of het vergroten van je netwerk.

MDT doe je in je vrije tijd, in een tussenjaar of terwijl je nog op school zit. Van een paar uur per week tot een paar dagen, dat is jouw keuze. Maak bijvoorbeeld met andere jongeren je eigen televisieprogramma, of help ouderen bij jou in de buurt. Bijna alles kan. Kies zelf welke MDT bij je past. Launch Your Future draait om kunst, cultuur, media, muziek, dans en streetart.

Launch Your Future

Ben jij een liefhebber van kunst? Dan is dit project waarbij je 3 maanden werkt aan een cultuurproject echt iets voor jou. Via workshops maak je kennis met media, muziek, dans en streetart. Ook doe je vrijwilligerswerk bij een culturele of maatschappelijke organisatie in Soest. Je werkt toe naar een creatieve eindpresentatie waar alles samenkomt. Een creatieve maatschappelijke diensttijd waarbij je veel nieuwe vaardigheden leert en nieuwe mensen ontmoet! Het project is voor  jongeren tussen 15 tot 30 jaar die een extra zetje kunnen gebruiken en bestaat uit een groeps- en een individueel traject. 

In het groepstraject maak je 3 maanden kennis met verschillende takken van kunst en cultuur. Zoals muziek, media, dans en streetart. Je bedenkt zelf wat je binnen deze disciplines wilt doen en wordt daarbij begeleid door professionals. Je werkt toe naar een culturele eindpresentatie. We komen gedurende 12 weken 1 of 2 keer per week samen.

In het individuele traject ga je vrijwilligerswerk doen (minimaal 12 uur per week) op een plek die bij je past en waarbij je iets nieuws kunt leren of ontdekken. Je leert hierbij de sector kennen, het werk en helpt de organisatie om doelen te bereiken. De maatschappelijke impact is van belang. Het is mogelijk om een eigen idee uit te werken en op te zetten met maatschappelijke impact. Je hebt je eigen begeleider tijdens het vrijwilligerswerk. 

Wat ga je doen?
  • Muziek (akkoorden, ritmes, samples, loops en beats programmeren)
  • Media (van film tot vlog en van 3d printer tot Virtual Reality bril)
  • Dans (streetdance, hiphop en breakdance)
  • Streetart (basistechnieken, ook licht, sfeer en kleur)
  • Talententraining (waar ben je goed in?)
  • Vrijwilligerswerk (wat bij jou past)
  • Eindproject (zoals een optreden, film of expositie)
Iets voor jou?

Wil je rappen of zingen? Aan de slag met film en multimedia of heb je zin in breakdance of streetart? Bij Launch Your Future kan dat! We gaan 3 maanden samenwerken en jou een stap verder brengen. Je krijgt les om je skills te verbeteren en werkt samen met anderen aan een eindproject. Ook ga je 12 uur aan de slag met vrijwilligerswerk en draag je daarmee bij aan de maatschappij, op een plek die bij jou past en waar jij je kunt ontwikkelen. Je wordt begeleidt door docenten en een coach. Deelname is gratis. Je moet wel tussen de 15 en 30 jaar oud zijn.

We maken graag een afspraak voor kennismaking, informatie en intake.

Indruk op beeld

Bekijk de beelden van het Launch Your Future project uit Zeist.